ЛЮДЯМ З ПОРУШЕННЯМИ ЗОРУ
Версія сайту для слабозрячих знаходиться у розробці
×

Безопераційне лікування міжхребцевої грижі

У санаторії "Золота Нива" під керівництвом кандидата медичних наук лікаря невропатолога Попова П.С. і ортопеда-травматолога, лікаря вищої категорії Попова Н.А., широко використовується в лікуванні дискогенних радикулітів метод поєднаного застосування витягування хребта на похилій площині з грязьовими аплікаціями.

Для цих цілей, в грязелікарні санаторію, хворим призначають витягування хребта на спеціально обладнаному столі з грязьовими аплікаціями у вигляді "трусів" або "штанів" температури 38-42 С, тривалістю до 30-40 хвилин щодня або через день, курс лікування 10-12 процедур.

Сульфідно Іллово бруд Шаболатського лиману застосовується в санаторії відповідає стандартам бруду солених водойм (Український НДІ медичної реабілітації та курортології).

Вона має протизапальну, знеболюючу, розсмоктуючу властивостями, а витягування хребта в теплій бруду (40-42 С) расслябляет м'язовий корсет розширюючи міжхребетні щілини, покращуючи мікроциркуляцію в дисках.

У комплекс санаторного лікування також входить водолікування, апаратна фізіотерапія, ЛФК та ​​масаж.

Під нашим спостереженням перебувало 67 хворих у віці від 28 до 60 років. У всіх хворих неврологічні прояви остеохондрозу були обумовлені грижею дисків від 3 до 7 мм з симптоматикою корінцевого синдрому.

Після проведеного лікування поліпшення наступило у 93,7% хворих, тим самим зникла необхідність в хірургічному лікуванні.

Так як попит на витягування хребта в грязі великий, в даний час в санаторії "Золота Нива" проводяться роботи по утановленію другого столу, що збільшить пропускну здатність на ці процедури.

Приїжджайте на  якісне лікування артрозу в Україні в наш санаторій!